Pasitikrinti, ar nesate alergiška kuriai nors sudemajai kremo ar kaukės daliai, galite užtepusi jos ant vidinės riešo dalies. Jei oda parausta, ima niežėti - jokiu būdu netepkite priemonės ant paakių odos.

Dažniausiai pasitaikanti akių zonos odos problema - patamsėję paakiai. Taip vadinami „juodi ratilai“ palei akis suteikia veidui pavargusią išraišką. Pašviesinti ir atgaivinti pavargusią paakių odą padės natūralūs produktai, kuriuos kiekviena gali rasti savo namuose.

Avokado kremas

Sutrinkite kelias skilteles avokado su keliais lašais avokado aliejaus. Patepkite šia mase paakių zoną. Palikite 5-ioms minutėms, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Su avokadu būkite atsargios! Parduotuvėse geriau rinkitės ekologiškai užaugintą avokadą. Neekologiškuose vaisiuose gali būti trąšų ir kitų cheminių medžiagų likučių, kurie gali stipriai sudirginti odą.

Bulvių kaukė paakiams

Bulvės turi natūralių balinimo savybių, tad puikiai tiks nuimti nuovargį nuo paakių odos.

Sutarkuokite vieną mažą bulvę (žalią), sumaišykite su 2 arbatiniais šaukšteliais obuolių sulčių (jos taip pat turi būti šviežiai spaustos). Patepkite šia mase paakius, palaikykite kelias minutes, po to nuplaukite.



Namų gamybos kremas odos aplink akis priežiūrai

Pagrindinė šio kremo sudedamoji dalis yra lanolinas. Lanolinas yra natūrali medžiaga, gaunama iš avies vilnų riebalų, kurie saugo vilną. Odos priežiūrai lanolinas vartojamas ištisus tūkstantmečius, pradedant antikinės Graikijos ir Egipto laikais.

Cheminiu požiūriu lanolinas yra sudėtingas etanolių ir riebalų rūgščių darinys. Jis neturi jokio sintetinio pakaitalo.

Dėl savo išskirtinio poveikio ir giminingumo odai, o taip pat švarumo ir dermatologinio saugumo lanolinas yra nepakeičiama odos priežiūros medžiaga.

Lanolinas turi daug fizinių ir cheminių panašumų su riebalais, esančiais mūsų odos išoriniame sluoksnyje, dar vadinamame raginiu epidermio sluoksniu. Šie riebalai (lipidai) atsakingi už drėgmės pusiausvyrą odoje.

Lanolinas įsiskverbia giliai į odą, ten suformuodamas vandens atsargas, kurios užtikrina nuolatinį odos drėkinimą.

Ši riebalinė medžiaga sudaro pusiau pralaidžią plėvelę, kuri yra svarbi atstatant apsauginę odos funkciją bei gydant žaizdas.

Lanolinas taipogi akivaizdžiai suminkština odą, jo poveikis išlieka daugiau nei 8 valandas. 

Kremo sudėtis:

1 arbat. š. lanolino
1.5 arbat. š. migdolų riešutų aliejaus
1 arbat. š. sojų pupelių miltų
2 arbat. š. šalto vandens

Atsargiai ištirpinkite lanoliną - švariame inde, ant silpnos ugnies. Supilkite migdolų aliejų, sojų miltus, vandenį. Viską gerai išmaišykite. Kremas paruoštas! Galite sudėti jį į švarų, sterilų indelį su dangteliu ir naudoti. Laikykite jį šaltai. Kremo turėtų pakakti savaitei ar dviems.

Augalų ir riešutų aliejų bei lanolino galite rasti specializuotose natūralios kosmetikos ar ekologiškų prekių parduotuvėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją